* Yarım kg taze tuzsuz peynir(veya suyu süzülmüş süt kesiği)
* 2 çorba kaşığı un 1 su bardağı şeker

Yapılışı:
HÖŞMERİM:
YAPILIŞI :

1— Çatalla ezilmiş peynir veya süt kesiği hafif ateşte karıştırarak eritilir.
2— Un bir tencerede ve hafif ateşte karıştırarak çok açık pembe kavrulur.
3— Erimiş peynire,kavrulmuş un,şeker ilâve edilip karıştıra karıştıra yağı çıkıncaya kadar pişirilir,
4— Ateşten alınıp 10 dakika kadar ağzı kapalı olarak dinlen;
dirilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 984
favori
like
share
oLci Tarih: 05.05.2008 15:09
[QUOTE=MechhuL;2626999]Madem ki tatmadın Neden tavsiye etmiyorsun anlamadım

Ben hem tattım hem de yedim Herkese tavsiye ederim...

Hikayesi de güzeldir... Ben anlatmayayım araştırın ve öğrenin...

nerde yedin bizim neden haberimiz yok
MechhuL Tarih: 05.05.2008 15:04
Madem ki tatmadın Neden tavsiye etmiyorsun anlamadım

Ben hem tattım hem de yedim Herkese tavsiye ederim...

Hikayesi de güzeldir... Ben anlatmayayım araştırın ve öğrenin...
PELİN_95 Tarih: 01.05.2008 16:26
tşk
mujdat003 Tarih: 28.04.2008 22:08
AH birde bizim afyonda yapılırsa yemede yanında yat
Musty Tarih: 20.04.2008 14:37
süper bişe sen ağzının tadını bilmiorsun galiba tavsiyem etmem dior
SU-PERISI Tarih: 10.04.2008 18:44
Höşmerimin peynirlisini yemedim fakat peynirsiz yapılanı harika olur.