Kurun 4-6 kişilik
Hamur malzemesi:
* 10 gr toz maya Yarım çay bardağı su
* 1 su bardağı un
* 2 kahve fincanı margarin
* 1.5 yemek kaşığı toz şeker
* 4 yumurta sarısı,
* 1 yumurta

İç malzemesi:

* 50 gr portakal kabuğu şekerlemesi
* 50 gr incir şekerlemesi
* 6.5 yemek kaşığı pudra şekeri
* Yarım su bardağı toz fındık

Yapılışı:
Kurun




1 - Bir kapta maya ve suyu karıştırıp 3 yemek kaşığı un ekleyin.Kabarınca 3 yumurta sarısı ve 1 bütün yumurtayı ekleyip karıştırın. Margarin, kalan un ve şekeri ilave edip yoğurun.Dolapta 1 saat dinlendirin.Portakal kabuğu ve incir şekerlemesi,pudra şekeri ve ince çekilmiş fındığı ayrı bir kapta karıştırın.
2 - Hamuru dikdörtgen şekilde ve yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde açın.Beşe katlayıp 1 saat daha dolapta dinlendirin.Daha sonra kare şeklinde açıp üzerine hazırladığınız iç malzemesini yayın ve rulo şeklinde sarın.
3 - Ruloyu iki eşit parçaya bölüp örün ve kek kalıbının içine yerleştirin.Kalıbı sıcak bir yerde 30 dakika bekletin.Üzerine 1 yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.Soğuduktan sonra üzerini şekerlemelerle süsleyebilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 374
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 17:10
saol eline sağlıkk tsk
Sindy Tarih: 16.04.2008 11:59
tarif icin tesekkurler ZonguLDuckL_yyM
SU-PERISI Tarih: 10.04.2008 18:54
Eline saglık ZonguLDuckL_yyM.
pastalar kekler ve kurabiyeler bölümüne alındı.