• 250 gr süt
• 250 gr tereyağı
• 1 çay bardağı şeker Şurubu:
• 4 su bardağı şeker
• 4 su bardağı su
• 30 gr yaş hamur mayası
• 2 çorba kaşığı kakao
• Aldığı kadar un


1- Tereyağı eritilir.
2- Ilık süt ile maya da eritilir. Şeker ve tereyağı, süte katılıp karıştırılır. Un ilave edilerek yoğurulup, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir. Mayalanmaya bırakılır.
3- Mayalandıktan sonra hamur iki parçaya bölünüp, bir parçası kakao ile yoğrulur.
4- Hamur tahtasına un serpilip, beyaz hamur oklava ile kare şeklinde açılır. Kakaolu hamur da aynı şekilde oklava ile büyütülüp, açılan beyaz hamur üzerine yerleştirilip, yuvarlanarak rulo gibi sarılır.
5- Uzun rulo hamur 2 santim kalınlığında parçalara ayrılır. Yağlanmış fırın tepsisine tatlılar yerleştirilir.
6- Yarım saat mayalandırılıp kızgın fırına verilerek pişirilir.
7- Fırından çıkarılıp hamur ılık hale gelince ılık şerbet de dökülüp şerbeti çektirilir.
Şurubu:
1- Tencereye şeker ile su konulup kaynatılır. Kaynaymca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatılıp, soğumaya bırakılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 643
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 10.04.2008 18:36
Tarif için teşekkürler,emegine saglık.