İspanya'da grip polemiği

Son güncelleme: 10.04.2008 11:40
  • İspanya'da grip polemiği

    2008 Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak Avusturya ve İsviçre'de yaz aylarının başlarında görülen ve yoğun başağrısı yaptığı belirtilen virüse karşı turnuvaya katılacak takımlara 2 ay önceden aşı yapılması çağrısı İspanya'da polemik konusu oldu.
    noimage
    UEFA'nın turnuvaya katılacak 16 takım için tavsiye ettiği aşı İspanya Sağlık Bakanlığı tarafından da Futbol Federasyonu'na iletilirken, şampiyonaya katılacak olan tüm teknik kadro ve futbolculara aşı yapılması istendi. Her milli takım gibi İspanya'da da Avrupa Şampiyonası'na gidecek 23 kişilik kadro belli olmazken, en azından turnuvaya gitme ihtimali olan 30-32 futbolcuya aşının yapılacağı belirtiliyor. İspanyol basını, teknik direktör Luis Aragones'in bu 32 ismi verirken Real Madrid'in golcüsü olan ve uzun süredir Milli Takım kadrosuna çağrılmayan Raul'u dahil edip etmeyeceğini merak ediyor. Aragones'in her ne kadar Raul'u düşünmediği belli olsa da aşının yapılmaması ihtimali Raul hakkında verilmiş son karar olacak.

    Yaz ayları başında orta Avrupa'da görülen ve insanların sinir sistemi merkezine etki eden virüse karşı yapılacak olan aşının, bu dönemlerde yapılması gerekiyor.
#10.04.2008 11:40 0 0 0