2010 Dunya Vogts umutsuz konuştu

Son güncelleme: 10.04.2008 11:42
  • Vogts umutsuz konuştu

    Azerbaycan milli futbol takımının teknik direktörlük görevini üstlenen Berti Vogts, Azerbaycan'ın 2010 Dünya Kupası'na katılma şansının yok denecek kadar az olduğunu herkesin bildiğini söyledi.
    noimage
    Vogts, Alman "Frankfurter Allgemeine Zeitung" gazetesinde yer alan röportajında, Azerbaycan'da futbolda yeni yapıların oluşmasının istendiğini belirterek, "2010 Dünya Kupası'na katılma şansının yok denecek kadar az olduğunu herkes biliyor. Orada öncelikli olarak başka şeyler var. Yeni bir yönetim, futbolun gelişmesi için yeni bir ivme kazandırmak istiyor. Ben de buna deneyimlerimi katacağım" dedi.

    Azerbaycan'da Alman olarak U17, U19 ve U21 takımlarını çalıştıran Bernhard Lippert'in bulunduğunu hatırlatan Vogts, bunun yanı sıra kaleci antrenörü olarak da Uli Stein'ın görev yapacağını ifade etti.
    Dünya Kupası elemelerinde Azerbaycan'ın grubunda Almanya ve Rusya gibi önemli rakiplerin bulunduğunu kaydeden Vogts, "Biz başlangıçta öğrenmeye ve diğerlerini kızdırmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

    Dünya sıralamasında 119. sırada bulunulduğu zaman diğer güçlü takımlara karşı taleplerin olamayacağına işaret eden Vogts, "Almanya ve Rusya'yı yenerek grup birincisi olmayı ümit etmek yerine loto oynamaya gidilebilir" dedi. Azerbaycan'da başka şeylerin önemli olduğunu ifade eden Alman teknik direktör, "İskoçya'ya gittiğimde güçlü genç bir takım oluşturmanın ne kadar akıllıca olduğunu gördüm" şeklinde konuştu. Vogts, 13 Nisan'da Azerbaycan'a giderek milli oyuncuların performansını görmek istediğini kaydetti.
#10.04.2008 11:42 0 0 0