14 yaşındaki Kubilay Newcastle'a gidiyor

Son güncelleme: 10.04.2008 14:02
  • 14 yaşındaki Kubilay Newcastle'a gidiyornoimage

    Beşiktaş Kulübü altyapısından geçmiş dönemlerde olduğu gibi gelecek vaat eden oyuncular çıkarmaya devam ediyor.


    Siyah-beyazlı kulüp bünyesinde faaliyet gösteren Bağcılar Futbol Okulu'nda yetişen 14 yaşındaki Kubilay Yavuz'a İngiltere'nin Newcastle United Kulübü talip oldu.


    Kubilay'ın haklarını elinde bulunduran ve aynı zamanda Beşiktaş Kulübü kongre üyesi olan Yılmaz Canpolat, Bağcılar Futbol Okulu'nda yetişen Kubilay Yavuz'u, Emre Belözoğlu'nun da forma giydiği Newcastle United'in istediğini söyledi.

    Canpolat yaptığı açıklamada, 1994 doğumlu olan ve orta sahada oynayan Kubilay'ın görüntülerini İngiltere'ye yolladıklarını belirterek, şunları söyledi: "Bu oyuncuyu Newcastle United yetkilileri çok beğendi. Davetiye gönderdiler. Kubilay, Nihat Kahveci'den sonra Beşiktaş'tan yetişmiş en büyük yetenek. Kubilay'ı Sergen Yalçın'a da seyrettirdim. O da, 'bu çocuk benden daha iyi' dedi. Evraklarını hazırlıyoruz. Hafta sonunda İngiltere'ye gideceğiz."

    Yılmaz Canpolat, Beşiktaş Kulübü'nün de Kubilay'ı profesyonel yapacağını ifade ederek, "Türkiye'de ilk kez 14 yaşında bir oyuncu İngiltere'ye gidecek. Newcastle United, Kubilay'ın ailesine haftalık 2 bin 500 Sterlin veriyor. Çocuğumuzun annesi ve babası da teklifi düşünüyorlar. Gideceğiz ve orada Kubilay'ı görecekler. Ondan sonra oturup konuşuruz" diye konuştu.

    Kubilay Yavuz'un 5 yıl sonra dünyanın en büyük oyuncusu olacağını iddia eden Canpolat, "Beşiktaş Kulübü'ne bu oyuncuyu ben götürdüm. Kubilay'ın en büyük özelliği takım oyunu oynamasıdır. Kendisi futbol okulundan sonra Beşiktaş'ın minik takımında oynadı. Ardından yıldız takımına geçti ve şu anda bu ekipte forma giyiyor" dedi.

    Canpolat, Kubilay'ı alıp bugün Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın evine gideceklerini ve minik oyuncuyu Seba ile tanıştırıp, elini öptüreceklerini sözlerine ekledi
#10.04.2008 14:02 0 0 0