ALTI EZMELİ TİKE KEBABI (Kuşbaşı)

M a l z e m e l e r

500 gr. kebaplık et,
100 gr. kuyruk.
Terbiye İçin:
3-4 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası,
2 yemek kaşığı zeytin yağı,
Tuz ve karabiber, yeni bahar.
Sos İçin:
4-5 domates,
3-4 adet sivri yeşilbiber.



HAZIRLANIŞI:

Et kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Et ve kuyruk yağı, sos malzemesi dışındaki diğer malzemelerin içine konur ve birbirine iyice karışması için elle yoğrulur, terbiyelenmesi için bir gün buz dolabında bekletilir. Domatesler şişlere geçirilir ve ızgarada pişirilir. Domatesler piştikten sonra kabukları soyulur ve tokmakle ezilir, bir tabağa konur. İnce doğranmış yeşil biberler domatesin üstüne serpilir. Terbiyelenmiş etler şişlere saplanır ve ızgarada çevire çevire pişirilir. Izgarada pişen kebaplar sosun üzerine çekilerek sıcak servis yapılır.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 751
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 00:41
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 24.02.2006 23:02
Ellerinize yüreğinize sağlık.Yapanlara afiyet olsun.
refik Tarih: 08.01.2006 22:12
ellerine sağlık arkadaşım
masarac Tarih: 28.12.2005 02:31
Paylaşma isteğiniz neticesinde verdiğiniz emeklerinizin hepsine tek tek teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 13:46
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 12.12.2005 09:49
tarifleriniz için teşekkürler GS2004 eline sağlık
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 10:38
Ellerine saglik arkadasim
PALADAYI Tarih: 21.09.2005 23:44
Ellerin dert görmesin
keto_41 Tarih: 09.05.2005 23:25
ellerinize saglik cok tsk ler ederim