CAĞIRTLAK KEBABI


M a l z e m e l e r

150 gr. kuzu ciğeri (4 şiş),
30 gr. ciğer çözü
(ciğer yağı),
Piyaz malzemesi:
1 tutam maydanoz,
1 adet küçük baş kuru soğan,
Yapılışta kullanılan malzeme:
Yeterince tuz, karabiber, kimyon, sumak ekşisi, kırmızı pul biber.


HAZIRLANIŞI:

Ciğer, kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayrılır. Ciğer çözü de aynı büyüklükte parçalara bölünür. Kuşbaşı büyüklüğündeki 5 tike ciğer ve 1 çöz; her şişe iki tike ciğer, 1 tike çöz, 3 tike ciğer olacak şekilde saplanır.

PİŞİRİLMESİ:

aişlere geçirilmiş ciğerler harı geçmiş kömür ateşinde yakmadan çevire çevire pişirilir. Pişerken üzerine hafiften tuz, biber, kimyon atılır. Pişen ciğerler tabağa çekilir, üzerine bir miktar karabiber atılır.

PİYAZİN HAZIRLANIŞI:

Kuru soğan ince ince doğranır, sumak ekşisiyle karıştırılır, maydanoz ince bir şekilde doğranarak karıştırılır, hazırlanan piyaz tabaktaki ciğerin yanına limon, yeşil biber, turp ve mevsimine göre yeşillikle birlikte konarak servise sunulur. Yanında ayran da içilebilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1235
favori
like
share
özleem Tarih: 04.10.2007 13:49
antepin kebabi,emegine saglik
fiber_optic Tarih: 30.09.2007 16:47
tadından yenmez şimdi bu Antep Yöresinde sabahları vazgeçilmez birşey
adsiz Tarih: 23.10.2006 23:52
P A Ş A M Ellerine Sağlık

DİDEM Tarih: 23.09.2006 00:18
tarif icin saol.. ellere saglik
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 15:09
ellerine sağlık
sakin75 Tarih: 03.07.2006 16:06
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 03.03.2006 21:36
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 26.02.2006 08:29
ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
masarac Tarih: 28.12.2005 01:44
Paylaşım ve emekleriniz için sonsuz teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun :3: