Malzemeler:
1 parça pasta keki
½ su b. sıvıyağ
½ çay b. tozşeker
1 yumurta
1 su b. hindistancevizi
250 gr. güllü lokum

Hindistan cevizi,yeşil fıstık

HAZIRLANIŞI:

- Karıştırma kabına yarım su bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı toz şeker,1 adet yumurta
1 su bardağı hindistancevizi ilave edip karıştırın.

·-Fırın tepsisinin üzerine 1 adet pasta kekini koyuyoruz üzerine hazırladığımız karışımı sürüyoruz. Üzerine ortadan kestiğiniz güllü lokumları yerleştiriyoruz.
Önceden ısıtılmış 150 C fırında pişiriyoruz.

-Tartımız piştikten sonra ılıyınca üzerine Hindistan cevizi,yeşil fıstık serpiyoruz kapalı bir kek kalıbı içine tartımızı koyup 1 gün dinlendiriyoruz böylece lokumlar biraz yumuşamış oluyor.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 391
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 17:10
saol eline sağlık
Sindy Tarih: 16.04.2008 12:00
cok guzel gorunuyor, ellerine saglik SU-PERISI