Malzemeler;

1 paket makarna
500 gr. pırasa
150 gr. mantar
200 gr. tereyağ
150 gr. krema
2 tavuk göğsü
2 küçük kabak
2 küçük havuç
2 küçük domates
2 sivri biber
1 soğan
3 diş sarımsak
Tuz
Pulbiber, karabiber, kekik
100 gr. kaşar peynir rendesi

Hazırlanışı;


Soğan, sarımsak soyulur. İnce doğranır 100 gr. tereyağında hafif pempe kavrulur.

Havuç, kabak soyulur kibrit çöpü gibi doğranır ilave edilir. Sivri biber ve pırasalar ince kıyılır ilave edilir.

Mantar küçük küçük doğranır. Domatesler tavla zarı büyüklüğünde doğranır ilave edilir. mantar ve domates suyunu çekene kadar ağır ateşte pişirilir.

Tavuklar ince uzun dilimlenir kalan tereyağda hafif kızartılır. Yağını süzerek sebzeli karışıma ilave edilir.

Baharatları ilave edilir karıştırılır. Krema dökülür iki- üç dakika sonra ateşten alınır.

Tuzlu suda hafif diri haşlanmış makarnanın üzerine dökülür iki dakika kaynatılır ve servis yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 399
favori
like
share
COCO Tarih: 19.04.2008 14:14
Sag olasin su perisi.
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 18:03
saoll eline sağlık