SARIMSAK KEBABI

M a l z e m e l e r

* 500 gr. yağlı kıyma,
* 500 gr. taze baş sarımsak,
* 1 kahve fincanı nar pekmezi,
* Karabiber ve tuz.


HAZIRLANIŞI:

Kıymaya biraz tuz ve karabiber konur ve az suyla yoğrulur. Etten ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak köfteler yapılır. Sarımsakların başları ayrılmadan ortadan ikiye bölünür. Şişe bir köfte bir sarımsak saplanır. Mangalda pişirilir. Pişirilen kebaplar bir tepsiye dizilir. Üzerine sulandırılmış nar pekmezi veya az su gezdirilir, ateşte 10 dakika ağzı kapalı kapta bekletilir ve servis yapılır.


Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 708
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 15:07
çok güzel
by_ufuk Tarih: 04.03.2006 22:14
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 26.02.2006 07:49
ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
masarac Tarih: 28.12.2005 02:26
Paylaşma isteğiniz neticesinde verdiğiniz emeklerinizin hepsine tek tek teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 13:50
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 12.12.2005 00:02
GS2004 kardeşim tarifleriniz için teşekkürler elinize sağlık
dostbildiklerim Tarih: 27.09.2005 12:41
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 12:40
Ellerine saglik arkadasim
PALADAYI Tarih: 21.09.2005 23:28
Ellerin dert görmesin kardeşim