[COLOR=burlywood]ZERDE

M a l z e m e l e r

* 6 su bardağı su,
* 1/2 su bardağı pirinç,
* 2 su bardağı şeker,
* İstenirse bir miktar rendelenmiş portakal veya limon kabuğu.




HAZIRLANIŞI:

Önce pirinç ayıklanıp yıkanır ve bir tencerede suyla açılıncaya kadar pişirilir. Sonra rendelenmiş portakal veya limon kabuğu ile şekeri ilave edilir ve koyulaşıncaya kadar pişirilir.

NOT: Sütlaç ve zerde aynı kaseye konulacaksa, kasenin altına sütlaç konulur. Sütlaç soğumaya bırakılır. Sütlaç soğuduktan sonra üzerine zerde konulur ve bunun üzerine çekilmiş fıstıkla süsleme yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 903
favori
like
share
DİDEM Tarih: 28.02.2006 22:32
harika tariflerin için teşekkürler elinize sağlık
refik Tarih: 23.02.2006 18:12
harika tariflerin için teşekkürler elinize sağlık
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 21:16
Ellerine sağlık , paylaşımın için de çok sağol
liamsi Tarih: 10.01.2006 00:47
Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
masarac Tarih: 25.12.2005 17:58
Bizim burda fix asbap gecesi,yada düğün yemeğidir.Kuzuiçi pilav ve yanında zerde
teşekkürler
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 00:54
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
SU-PERISI Tarih: 17.12.2005 14:11
teşekkürler
aakay Tarih: 07.12.2005 11:45
harika görünüyor saolsın
merkon Tarih: 06.12.2005 17:13
tarif için teşekkürler