SARIMSAK AŞI

M a l z e m e l e r
1 kg. taze sarımsak
500 gr. orta yağlı kuşbaşı et
1 kg. süzülmüş yoğurt
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tutam hasbir (safran)
Yeterince tuz,nane,su







HAZIRLANIŞI:

Önce et tencerede kavrulur,içine tuz ve su ilave edilip,nohudu konur.Nohut ve et yumuşayıncaya kadar pişirilir.Sarımsaklar 2-3 cm. uzunluğunda doğranmış şekilde tencereye eklenir.Sarımsak çabuk pişeceğinden ocaktan almadan birkaç dakika önce ayrı bir kapta yoğurt,un ve yağ iyice çırpılır.Pişen yemeğin suyundan bir bardak eklenerek karıştırılır.Bu karışım yemeğin içine aktarılır.Aktarma sırasında yemek sürekli karıştırılır.Kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alınır ve üzeri kızdırılmış yağlı hasbirle süslenip servis yapılır.

Süper Bir Yemek arkadaslar Mutlaka Yemeyenler Bir Denesin ..AFIYET OLSUN

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 798
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 15:56
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 03.03.2006 21:53
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 26.02.2006 08:24
ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
masarac Tarih: 28.12.2005 01:49
Paylaşım ve emekleriniz için sonsuz teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun :3:
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 14:31
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 11.11.2005 21:54
güzel tarifin icin teşekkürler
Ates Bocegi Tarih: 15.10.2005 14:50
ElLeRiNe sAgLiK....


TaRiF iCiN sAgOl
dostbildiklerim Tarih: 27.09.2005 13:19
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 12:48
Ellerine saglik arkadasim