SARIMSAK AŞI

Son güncelleme: 03.07.2006 14:56
  • SARIMSAK AŞI

    M a l z e m e l e r
    1 kg. taze sarımsak
    500 gr. orta yağlı kuşbaşı et
    1 kg. süzülmüş yoğurt
    1 çorba kaşığı un
    1 adet yumurta
    1 su bardağı nohut
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 tutam hasbir (safran)
    Yeterince tuz,nane,su


    noimage




    HAZIRLANIŞI:

    Önce et tencerede kavrulur,içine tuz ve su ilave edilip,nohudu konur.Nohut ve et yumuşayıncaya kadar pişirilir.Sarımsaklar 2-3 cm. uzunluğunda doğranmış şekilde tencereye eklenir.Sarımsak çabuk pişeceğinden ocaktan almadan birkaç dakika önce ayrı bir kapta yoğurt,un ve yağ iyice çırpılır.Pişen yemeğin suyundan bir bardak eklenerek karıştırılır.Bu karışım yemeğin içine aktarılır.Aktarma sırasında yemek sürekli karıştırılır.Kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alınır ve üzeri kızdırılmış yağlı hasbirle süslenip servis yapılır.

    Süper Bir Yemek arkadaslar Mutlaka Yemeyenler Bir Denesin ..AFIYET OLSUN
#23.11.2004 17:14 0 0 0
  • ellerine sağlık arkadaşım...
#19.12.2004 16:58 0 0 0
  • sagol tarif icin
#09.05.2005 22:24 0 0 0
  • sarimsaga bayilirim dostum tesekkurler eline saglik
#26.05.2005 02:59 0 0 0
  • Sagol..
#26.05.2005 12:51 0 0 0
  • Bu güzel tarif için teşekkürler
#21.09.2005 22:23 0 0 0
  • Ellerine saglik arkadasim
#27.09.2005 11:48 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#27.09.2005 12:19 0 0 0
  • ElLeRiNe sAgLiK....


    TaRiF iCiN sAgOl
#15.10.2005 13:50 0 0 0
  • güzel tarifin icin teşekkürler
#11.11.2005 20:54 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 13:31 0 0 0
  • Paylaşım ve emekleriniz için sonsuz teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
#28.12.2005 00:49 0 0 0
  • ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
#26.02.2006 07:24 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#03.03.2006 20:53 0 0 0
  • teşekkürler
#03.07.2006 14:56 0 0 0