Malzemeler
havuç
lahana
sivri biber
domates
salatalik
patlican
dolmalik biber
%4 kaya tuzu
üzüm sirkesi
su
miktari kendinizin istegine göre ayarlayiniz
*arzu ederseniz içine 2-3 adet sap kekik koyarak degisik
bir lezzet elde edebilirsiniz.
Tarifi
patlicanlar ve dolmalik biber oyulur. havuç , lahana , salatalik , sivri biber yikandiktan sonra ince ve minik parçalar halinde dogranir.iç patlicanlarda minik parçalar halinde dograndiktan sonra bütün malzemeler harmanlanir.oyulmus patlican ve biberlerin içi doldurulur ve domates parçalari ile agizlari kapatilmak sureti ile kavanoza dizilir.üzerine kaya tuzu , su ve sirke karitirilarak hazirlanmis tursu ayari dökülerek beklemeye alinir. Eger tursunuzun parlakligini kaybetmesini istemiyorsaniz karanlik ve serin biryerde muhafaza altina almaniz gerekir. eger azda olsa isik görüyorsa siyah bir poset içerisine yerlestirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 942
favori
like
share
hhadise Tarih: 27.11.2009 16:56
harika
izmir_güzeli Tarih: 27.04.2008 19:32
tşk sağol
EyLüL Tarih: 12.04.2008 18:02
[COLOR="PaleTurquoise"]bende çok severım özellıkle

patlıcan turşusunu yaparız annemle tşkler
Grace Tarih: 12.04.2008 17:48
ağzım sulandı:72: teşekkürler Su Perisi ellerine sağlık