Malzemeler
6 Adet yumurta
1 yemek kasigi
tuz-biraz
karabiber 6 yemek kasigi süt veya su
2 yemek kasigi tereyagi veya margarin

Tarifi
1. Kalin dipli bir tavada yagi yakmadan kizdirin ( teflon veya çelik tavada iyi sonuç alinir).
2. Yumrtalari bir kaba kirip biraz çirpin; süt, tuz ve biber katin. Karisimi tavaya bosaltin. Yumurta sertlesmeye baslayinca, tavayi sapindan tutarak sallayin. Omletin dibi pembelesip tavadan kurtulunca, tahta veya plastik bir ispatula yardimiyla iki kenarini ortaya dogru üst üste kavusturun ve servis tabagina aktarin.
3. Omleti üçe bölerek servis yapin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 375
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 13:22
saoll eline sağlık