Lahana Bohçası Tarifi - Lahana Bohçasının Yapılışı - Lahana Bohçası Nasıl Yapılır

Malzemeler
6 adet büyük
lahana yapragi
Yarim kg kusbasi
tavuk eti
3 yemek kasigi tereyagi
l adet sogan
l adet havuç
3 dis
sarimsak
l çay bardagi
pirinç
2 yemek kasigi salça
Yeteri kadar
tuz,
karabiber
3 yemek kasigi
kasar peyniri rendesi

Tarifi
Lahana yapraklarinin damar kisimlarini çikarip tuzlu kaynar suda l0 dakika hasladiktan sonra süzün. Yagi kizdirip tavuklari kavurun. Kiyilmis sogani, pirinci ekleyip 3-4 dakika kavurun. Ince kiyilmis sarimsaklari ve küp seklinde dogranmis havuçlari ekleyin. Salça, tuz, karabiber ve l çay bardagi sicak su ekleyip pisirin.
Lahana yapraklarinin birini küçük bir kaseye yerlestirin. Kenarlarini disariya sarkitin. Hazirladiginiz harçtan içine yeteri kadar doldurun. Lahananin disarida kalan yapraklarini harcin üzerine kapatin. Ters çevirerek tencereye yerlestirin. Diger lahanalara da ayni islemi uygulayin.
Tencereye bir su bardagi kaynar su ilave ederek lahanalar iyice yumusayana kadar pisirin. Üzerine kasar peyniri rendesi serperek servise sunun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 395
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 16:28
saoll eline sağlık tşk
Sindy Tarih: 16.04.2008 12:21
ellerine saglik SU-PERISI