MALZEMELER:

2 adet ayva
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Muhallebisi için :

2.5 bardak süt
1 aket dr. oetker tavuk göğsü

Çıtır için:

2 adet yumurta akı
2 çorba kaşığı şeker


YAPILIŞI:
Ayvalar kabuklarıyla rendelenir şeker ve tarçın eklenerek tıpkı almalı kurabiye harcı hazırlar gibi pişirilir. ve fırına dayanaklı bi borcama pişirilen ayvalar yayılır. bu arada tavuk göğsü arkasındaki tarife göre pişirilir ve ayvaların üstüne yayılır. son olarak 2 yumurta akı şekerle beraber iyice köpürülünceye kadar çırpılır ve muhallebinin üstüne sürülür kızgın fırına üstü kızarana kadar koyulur. muhallebisini kendi bildiğiniz bi tarifide kullanabilirsiniz. ben kolay olsun diye evde vardı tavuk göğsü kullandım... görüntü muhteşem oluyo... ayvalar en alt tabakada hafif mayhoş bi tatla hemen üstünde en sevdiğim muhallebi ve en üst tabakada çıtırrrrrr... afiyet olsun

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 490
favori
like
share
PELİN_95 Tarih: 01.05.2008 16:24
tşk
COCO Tarih: 29.04.2008 18:22
Yap bakalim da yiyelim zeynep.
^^XfatihX^^ Tarih: 20.04.2008 16:42
çok güzel,çok sağol eline sağlık zeynepppp
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 20:56
güzelmişş saol zeynepp
SU-PERISI Tarih: 16.04.2008 17:37
Çok güzel bir tarif görüntüde ve tadıda güzel olur herhalde.Eline saglık zeynap.
Sindy Tarih: 16.04.2008 11:47
tarif icin tesekkurler zeynap