Hamsi tatlısı

Son güncelleme: 10.07.2008 18:02
  • Malzeme

    250 gr. hamsi
    250 gr. un
    5 adet yumurta
    2 su bardağı su
    1 çay kaşığı zeytinyağı
    ¼ limonun suyu
    tuz
    1 su bardağı zeytinyağ
    ½ fincan yeşil fıstık
    ½ fincan fındık

    Jöle malzemesi:

    1 adet muz
    1 adet portakal
    100 gr ahududu
    1 adet kırmızı elma
    1 adet şeftali
    2 su bardağı su
    300 gr. şeker

    Şerbet malzemesi:

    ½ kg toz şeker
    2 su bardağı
    1 çay kaşığı limon suyu

    Yapılışı:

    Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız.
    Su kaynama noktasına geldiğinde un ve tuz ilave ederek sürekli karıştırınız. Yaklaşık 7 dakika kaynadıktan sonra bir iki damla zeytinyağı gezdirip çeyrek limonun suyunu ekleyiniz. Bir iki dakika karıştırdıktan sonra ateşten indirip soğumaya bırakınız.
    Hamur ılıyınca yumurtaları kırıp yoğurun ve hamuru cevizden küçük parçalara ayırınız. İçlerine hamsi filetolarını birer birer yerleştirip hamurları kapatınız. Hamurlu hamsileri zeytinyağında pembeleşinceye kadar kızartınız.
    Şurubu hazırlayınız. Kızarmış hamsili hamurları atıp 5 dakika kadar bekletiniz ve bilahare tepsiye diziniz.
    Muz hariç diğer meyveleri kabuklarını ile birlikte küçük parçalara kesiniz ve çekirdeklerini ayıklayınız ve bir kapta birleştiriniz. Buna soyulup dilimlenmiş muzları ilave ediniz. Su ve şeker ilave ederek pişiriniz. Hazırlanan jöleyi hamsili hamurların üzerine dökünüz.
    Yarım saat bekletip soğuk servis yapınız.

    Notlar:
    1. Bu bir tipik bir Rize tatlısıdır.
    2. Böylece hamsinin yapılmadık hiçbir yemeği kalmadı.

    noimage
#13.04.2008 13:36 0 0 0
  • Eline saglık arkadaşım hiç yemedim tadını bilmiyorum.
#13.04.2008 14:13 0 0 0
  • Karadeniz mutfagini tanimiyorsaniz, tanismanizi tavsi ederim...
    Vazgeçemezsiniz bidaha...
    Ayri bir bölüm açilirsa mutfagimizi daha iyi tanitiriz...:)
#13.04.2008 22:20 0 0 0
  • Paylasim Icin Tskler Arkadasim
#14.04.2008 12:28 0 0 0
  • Emeğin İçin Teşekkürler Hiç Yemedim Galiba Karadenizlilerin En Çok Yediği TAtlı
#14.04.2008 12:46 0 0 0
  • tarif icin tesekkurler
#16.04.2008 10:48 0 0 0
  • tarif için tsk hiçç yemedim ama denerim
#16.04.2008 19:58 0 0 0
  • Bir porsiyon marabima gönder.Tesekkürler.
#29.04.2008 17:20 0 0 0
  • ellerinize sağlık çok iyi olmuş
#29.06.2008 19:40 0 0 0
  • paylaşım için tşklr
#07.07.2008 12:57 0 0 0
  • paylaşımın için teşekkürler
#10.07.2008 18:02 0 0 0