:1: :1:FİRİKLİ ACUR DOLMASI :1: :1:



M a l z e m e l e r

* 500 gr. yağlı kıyma,
* 1 yemek kaşığı d. salçası,
* 1 yemek kaşığı biber salçası,
* 250 gr. bulgur,
* 250 gr. firik,
* 2 kg. acur,
* 2 baş kuru soğan,
* 1 baş sarımsak,
* Kırmızıbiber, karabiber, tuz,
* Yeteri kadar su.
Not: Malzemeler 6 kişiliktir. :1:



HAZIRLANIŞI:

Acurlar yıkanır, başları kesilir, acurun acı kısmı gidene kadar oyulur (oyulurken dile değdirilerek acısına bakılır). Oyulan acurların içine karabiber ve tuz karışımı sürülür. Bir leğen içine bulgur, firik, et, salçalar, ince doğranmış soğan ve sarımsaklar, tuz, kırmızıbiber ve karabiber konarak biraz yoğurulur. Hazırlanan bu iç, acurların içine yarısını biraz geçecek şekilde doldurulur. Önceden kesilmiş acur başları ile doldurulmuş acurların ağzı kapatılarak tencereye dizilir. Dolmanın yüzüne çıkacak kadar su konur. Suyuna bir parça tuz atılır ve ocağa konur. Kaynamaya başladığında ocak kısılır; dolma kısık ateşte pişirilir. Servise sunulur. :1:

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 803
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 14:39
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 00:35
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 24.02.2006 23:18
teşekkürler,ellerinize sağlık.
masarac Tarih: 28.12.2005 02:41
Paylaşma isteğiniz neticesinde verdiğiniz emeklerinizin hepsine tek tek teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 13:32
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 12.12.2005 11:10
paylaşım için teşekkürler kardeşim eline sağlık
Ates Bocegi Tarih: 15.10.2005 14:29
ElLeRiNe sAgLiK....


TaRiF iCiN sAgOl
dostbildiklerim Tarih: 27.09.2005 13:35
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 10:32
Ellerine saglik arkadasim