MALZEMELER
2 Çorba Kaşığı Un
1 Yumurta
Karabiber
4 Çorba Kaşığı Süt
150 gr Füme Somon
4 Çorba Kaşığı Süt Kreması
1 Salatalık
2 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Demet Dereotu
50 gr Havyar
Tuz, Kızartmalık Yağ


HAZIRLANIŞI
Un, süt ve yumurtayı karıştırın. Oluşturduğunuz hamuru 30 dakika kadar dinlendirin Yapışmaz bir tavada yağ ısıtın ve iki tane krep pişirin. Kreplerin soğumasını bekleyin.
Füme somonları eşit olarak kreplerin üzerine yayın. Kenarlarında boşluk kalmasına dikkat edin. Süt kremasını tuz ve karabiberle tatlandınn. Kremayı somonların üzerine sürün. Krepleri rulo yapıp alüminyum folyo ile kaplayın. 45 dakika buzlukta bekletin.
Salatalığı yıkayıp kabuğunu soymadan dilimleyin. Sıvıyağ, limon suyu, tuz ve karabiberden bir marinat oluşturun.
Dereotunu yıkayıp ayıklayın. Sap kısımlannı kesip kalan kısımlannı ince ince kıyın. Krep rulolannı dokuz ince dilim halinde doğrayin. Tabaklara üçer dilim yerleştirin. Marinatı üzerinde gezdirin. Dereotu, salatalık, havyarla süsleyin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 380
favori
like
share
HATİC€ Tarih: 23.05.2008 16:46
tşk
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 17:26
güzell olmuşşşş saoll
Sindy Tarih: 16.04.2008 12:05
tarif icin tesekkurler Nerqish
by_KaRizMa Tarih: 14.04.2008 18:42
eline emegine salik

ben yemeklerle ilgilendigim icin yemek konusunu takip ediyorum
SU-PERISI Tarih: 14.04.2008 18:14
Emegine saglık Nerqish.