Malzemeler;

- 3 dolu dolu corba kasigi yogurt
- 2 tepeleme corba kasigi un
- 1 yumurta
- 400 gr kadar brokoli
- 1 cay bardagi temizlenip yikanmis pirinc
- tuz

Hazirlanisi:

Brokolileri temizleyip bir tencereye alin, icine 1,5 su bardagi kadar su ilave edin kapagini kapatip kisik ateste brokoliler haslanana dek pisirin. (Cok su koymayin, kapagini kapatip buharinda pisirin ki brokolide ki besin degerleri olmesin)

Unu yavas yavas yogurda yedirip iyice cirpin, topak kalmamasına dikkat edin. Icine yumurtayi kirip cirpmaya devam edin sonra pirinci ve tuzunu ekleyin. Uzerine iki litreye yakin soguk su ilave edip surekli karistirarak kaynayana dek pisirin. Kaynamaya basladıktan sonra ocagin altini kisip pirincler pisene dek ocakta birakin.

Haslanmis brokolilerin 3/4'u kadarini 1 cay kasigi tuz ilavesiyle rondoda iyice kiyin. Corba tenceresine bu kiyilmis brokolileri kasik kasik ilave edip bir cirpma teli yardimiyla iyice karismassns saglayacak sekilde corbaya yedirin. Kalan brokolilerin cicek kisimlarini servis yaparken tabaklara pay edebilirsiniz. Uzerine yag kizdirip gezdirebilirsiniz. Afiyet Olsun! :)

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 1220
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 19:18
saolll teşekkürler
Sindy Tarih: 16.04.2008 11:55
tarif icin tesekkurler GiiRSaaRLii
SU-PERISI Tarih: 16.04.2008 00:45
Emegine saglık GiiRSaaRLii.