4 + 1 kap sut
1/2 kap krema, % 35
3/4 kap seker
1 tsp cam sakizi (mastik), havanda toz haline getirin
3 yk pirinc unu
4 yk nisasta

4 kap sut, krema ve sekeri tencereye koyun. Orta isida seker eriyip, sut kaynamaya baslayinca, 1 kap sut icinde erittiginiz pirinc unu ve nisasta karisimini icine bosaltin. Cam sakizini da ilave edin. Surekli karisitirarak 10 dakika kadar muhallebi kivamina gelene kadar pisiririn. Hemen cukur tabaklara dokun. Ilininca uzerine dovulmus sam fistik serpin. Buz dolabinda soguttuktan sonra servis yapin. Afiyet Olsun :78:

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 411
favori
like
share
COCO Tarih: 12.05.2008 17:20
Paylasima tesekkürler.
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 20:56
güzelmişşş saolll
SU-PERISI Tarih: 16.04.2008 17:34
Tarif için teşekkürler GiiRSaaRLii,evde damla sakızı bulunmadıgı vakit çignedigimiz damla sakızından koyuyorum aynısı oluyor.
Sindy Tarih: 16.04.2008 11:50
ellerine saglik GiiRSaaRLii