GÜVEÇ KEBAP

Malzemeler:

400 gr kemikli kuzu eti.
1 ad. kemer patlıcan.
1 ad. orta boy patates.
3 ad. sivri biber.
3 ad. domates.
3 diş sarımsak.
1 ad. kuru soğan.
1 tatlı kaşığı biber salçası.
yeterince tuz,karabiber ve kekik.
aluminium folyo.

Yapılışı:

Çömleğin içine bir miktar margarin veya kuyruk yağı bırakılır.
doğranmış soğanlarla birlikte pembeleşinceye kadar kavrulur.
kemikli kuzu eti ilave edilip,bir miktar daha kemikli kuzu eti kavrulur.
küp küp doğramış olduğumuz patlıcan,patates ve sarımsak kat kat ilave edilerek biber salçası,tuz,karabiber ve kekik eklenerek yuvarlak kapak şeklinde doğramış olduğumuz domatesleri en üstüne sıra ile dizip çömleğin ağzını aluminium folyo ile sıkıca kapatıp,kısık ateşte 45 dk. pişirip ocağın altını kapattıktan sonra 15 dk folyoyu açmadan demlenmeye bırakılır...

Servis önerisi: çömlekten yenilmesi tavsiye edilir. :)
ŞEFİN ÖNERİSİ: güvecin yanında kalecik karası kırmızı şarap harika olur.
:4::4::4:

Etiketler:
firatlar firatlar
Üyenin Yeni Konuları
Üyenin Populer Konuları
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2838
favori
like
share
COCO Tarih: 07.06.2008 01:02
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 14:01
saol eline sağlık tsk
SU-PERISI Tarih: 15.04.2008 16:24
Elinize saglık firatlar.Güveç kebabı hele birde odun ateşinde pişirince tadı daha güzel oluyor.
Nerqish Tarih: 15.04.2008 14:19
[COLOR="SlateGray"]elinize saglik konu buraya daha uygundur