Malzemeler
12 Kuzu Böbreği (temizlenip, ikiye bölünmüş)
30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
1 Büyük Soğan (ince doğranmış)
1 Orta Boy Yeşil Dolmalık Biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri çıkarılıp doğranmış)
2 Diş Sarmısak (dövülmüş)
350 gr Domates (kabukları soyulmuş)
1 Su Bardağı Kırmızı Şarap
1/2 Çorba Kaşığı Şeker
2 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
1 Çorba Kaşığı Ketçap
1 Çay Kaşığı Acı Kırmızıbiber
4 Su Bardağı Pişmiş, Sıcak Pilav

Tarifi

Özellikle sakatat sevenlerin beğeneceği pilavlı kuzu böbreğini, yeşil salata ile servis edebilirsiniz.
Büyük, derin bir tavada, tereyağ ve rafine yağı orta ateşte eritiniz.
Yağ kızınca soğan, dolmalık biber ve sarmısağı koyup 5-6 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar pişiriniz.
Böbrekleri ekleyip, arasıra karıştırarak 4 dakika pişiriniz. Domates, şarap, şeker, limon suyu, ketçap ve kırmızıbiber katıp, iyice karıştırınız.
Ateşin altını kısıp, tavanın üstünü örterek, 20 dakika daha pişiriniz. Sıcak tereyağlı pilavı bir servis tabağına koyunuz. Tavayı ateşten alıp, yemeği servis tabağındaki pilavın üstüne boşaltarak servis ediniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 426
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 14:57
tşk güzelmiş paylaşım için saol
izmir_güzeli Tarih: 29.04.2008 17:31
eline sağlık [COLOR="Teal"] su- perisi
kobesh Tarih: 29.04.2008 15:57
paylaşım için saol
Sindy Tarih: 16.04.2008 12:26
tarif icin tesekkurler SU-PERISI