Zeytinyagli Iç Baklali Enginar

Son güncelleme: 14.05.2009 17:13
  • Malzemeler

    4 adet ayiklanmis enginar
    1 adet kuru sogan
    1 adet limon
    4 yemek kasigi zeytinyag
    200 gr iç bakla(taze)
    1/4 demet dereotu
    1 tatli kasigi toz
    seker
    Tuz

    Tarifi

    Limon sikilir ve yarisi 2 su bardagi su ile karistirilarak enginarlarin kararmamasi için limonlu suda bekletilir.Sogani soyup yemeklik dograyalim.Enginarlari tencereye dizelim ve iç baklayi,sogani,kalan limon suyunu,tuzu,toz sekeri,zeytinyagini,2 su bardagi suyu ilave edip kapagini kapatarak harli ateste kaynatin.Kaynayan yemegin altini kisip agir ateste 35 dk daha pismeye birakin.Pistikten sonra sogumaya birakin.Enginarlar soguyunca servis tabagina alip iç baklalari enginarlarin ortalarina doldurun.Ince kiyilmis dere otu ile susleyip servise sunun.
#15.04.2008 23:39 0 0 0
  • güzell
#16.04.2008 20:30 0 0 0
  • su perisi saolll paylaşım yaptığın için :):):)
#16.04.2008 20:31 0 0 0
  • Tesekkürler Dünya iyisi.Ellerine saglik.
#10.05.2008 11:11 0 0 0
  • teşekkürler kardeşim eline sağlı
#02.02.2009 15:50 0 0 0
  • güzel bir paylaşım
#02.02.2009 15:51 0 0 0
  • teşekkürler Enginar aldımda nasıl yapıldığına bakayım dedim iç baklalı ilk defa yapıyorumda
#14.05.2009 17:13 0 0 0