Malzemeler

4 adet ayiklanmis enginar
1 adet kuru sogan
1 adet limon
4 yemek kasigi zeytinyag
200 gr iç bakla(taze)
1/4 demet dereotu
1 tatli kasigi toz
seker
Tuz

Tarifi

Limon sikilir ve yarisi 2 su bardagi su ile karistirilarak enginarlarin kararmamasi için limonlu suda bekletilir.Sogani soyup yemeklik dograyalim.Enginarlari tencereye dizelim ve iç baklayi,sogani,kalan limon suyunu,tuzu,toz sekeri,zeytinyagini,2 su bardagi suyu ilave edip kapagini kapatarak harli ateste kaynatin.Kaynayan yemegin altini kisip agir ateste 35 dk daha pismeye birakin.Pistikten sonra sogumaya birakin.Enginarlar soguyunca servis tabagina alip iç baklalari enginarlarin ortalarina doldurun.Ince kiyilmis dere otu ile susleyip servise sunun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1673
favori
like
share
Grace Tarih: 14.05.2009 18:13
teşekkürler Enginar aldımda nasıl yapıldığına bakayım dedim iç baklalı ilk defa yapıyorumda:5:
satUn Tarih: 02.02.2009 16:51
güzel bir paylaşım
satUn Tarih: 02.02.2009 16:50
teşekkürler kardeşim eline sağlı
COCO Tarih: 10.05.2008 12:11
Tesekkürler Dünya iyisi.Ellerine saglik.
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 21:31
su perisi saolll paylaşım yaptığın için
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 21:30
güzell