malzemeler

1 su bardağı pirinç
2 su bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı nişasta
4 su bardağı su
Yarım portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı şeker
1 avuç iri dövülmüş ceviz


tarifi

Pirincin üzerine 2 su bardağı su konur, kısık ateşte suyunu çekene kadar haşlanır. Soğuyunca üzerine diğer malzemeler katılır. Ateşe koymadan evvel iyice karıştırılır. Sonra orta ateşte karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Kaselere konur. Buzdolabında soğutulur.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 657
favori
like
share
refik Tarih: 16.09.2008 17:07
tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık
enrique Tarih: 10.09.2008 20:17
teşekkürler bu bilgiler için, inşallah yapan birisini bulurum, ben yapamam )
karamel35 Tarih: 10.09.2008 17:49
teşekkürler tarif için
erhanisildak Tarih: 10.09.2008 17:06
guzel olmus eyvallah
aslan2606 Tarih: 11.06.2008 20:15
SLM GUZELLLLLLL
eSm[e]rim Tarih: 20.04.2008 16:49
tskler Sindy emegine saglik canim
^^XfatihX^^ Tarih: 20.04.2008 16:45
teşekürler ,eline sağlık sındy
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 20:55
saolll iiiiymişşş
SU-PERISI Tarih: 16.04.2008 17:39
Süt yerine pirinç kullanılmış,emegine saglık sindy.