malzemeler

Yarım kg kuzu ciğeri
1 çay bardağı tel şehriye
7 su bardağı su
1 adet et suyu tableti

Terbiye için:

1 adet limonun suyu
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber


tarifi

Et suyu tablet ve su tencereye konur. Orta ateşte kaynayınca, yıkanmış, kuşbaşı doğranmış ciğer eklenir. 15 dakika sonra şehriye atılır. Terbiye malzemesi iyice çırpılır. Kaynamakta olan çorbanın üzerine sicim gibi akıtılır. Sürekli karıştırarak 5 dakika daha kaynatılır. Üzerine yağda kızartılmış pul biber gezdirilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1546
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 19:18
saoll eline sağlıık
SU-PERISI Tarih: 16.04.2008 17:41
Eline saglık sıcak sıcak nede güzel olur.