Bezelyeli Etli Börek

Son güncelleme: 24.05.2008 09:55
  • Malzemeler:

    1 Paket Milföy Hamuru (10 luk pakette)
    250 gr Kuzu Eti
    2 Adet Orta Boy Soğan
    2 Adet Orta Boy Domates
    1 Su Bardağı Haşlanmış Bezelye
    1 Yumurtanın Sarısı
    1 Demet Maydanoz
    1 Çorba Kaşığı Margarin
    1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ

    HAZIRLANIŞI :

    Tencereye margarini ve sıvı yağı alarak, kızdıralım. Fındık iriliğinde doğranmış kuzu etlerini ilave edelim. Bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım.
    Soğanları ilave edip pembeleştirelim. Kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesleri de ilave ederek 5 dakika daha pişirelim.Tuz, karabiber ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyerek ateşten alalım.
    Milföy hamurlarının ortasına etli harçtan bir miktar koyalım. Zarf şeklinde kapatarak ters çevirelim. Üzerine milföy hamurundan kestiğimiz şeritlerle süsler yapalım. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında börekleri 5 dakika pişirelim. Isıyı 170 dereceye indirerek üzerleri kızarana dek pişirelim.
#16.04.2008 11:07 0 0 0
  • çook saoll güzelmiş
#16.04.2008 16:25 0 0 0
  • tşk
#23.05.2008 15:46 0 0 0
  • Teşekkürler Sindy emeklerine sağlık
#23.05.2008 19:37 0 0 0
  • Eline saglık sindy.
#24.05.2008 09:55 0 0 0