Fırında Taze Soğanlı Makarna

Son güncelleme: 28.04.2008 15:12
  • noimage



    Malzemeler (3 kişilik)

    1/2 paket fırın makarna

    100 gram beyaz peynir

    4-5 dilim kaşar peynir

    zeytinyağı

    tuz


    Beşamel sos için

    1,5 su bardağı süt

    5 yemek kaşığı zeytinyağı

    2 çorba kaşığı un

    5 sap taze soğan

    1 diş sarımsak


    Hazırlanışı
    Makarna zeytinyağlı ve tuzlu suda haşlanır. Soğan ve sarımsak ince ince doğranır. Soğan, sarımsak ve un yağ ile kavrulur.

    Süt yavaş yavaş karışıma eklenir.Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
    Beyaz peynir ezilir.

    Fırın kabı iyice yağlanır ya da yağlı kağıt serilir. Suyu süzülen makarna beşamel sos ve beyaz peynir ile iyice karıştırıldıktan sonra fırn kabına aktarılır.
    Makarnanın üzerine dilimlenmiş kaşar peyniri konulur.

    Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir.


#19.04.2008 11:35 0 0 0
  • Ellerine saglik.
#19.04.2008 13:12 0 0 0
  • Emegine saglık Nerqish.
#20.04.2008 00:24 0 0 0
  • guzel gorukuyo
#20.04.2008 22:03 0 0 0
  • tşk :)
#28.04.2008 15:12 0 0 0