Ferhat Göçer

Son güncelleme: 28.08.2008 17:50
  • noimage

    istanbul Üniversitesi Tip Fakültesi Ve Devlet Konservatuarı Şan Bölümü Mezunu Ferhat Göçer; iki Yıl Sözleşmeli Olarak Çalıştığı Devlet Opera ve Balesi'nden, Doktor Olarak Tayininin Çıktığı Şanlıurfa'da, Mecburi Hizmetini Yerine Getirmek Üzere Ayrılır.
    İstanbul'a Döndüğünde Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde Genel Cerrah Olarak Göreve Başlayan Göçer, Kendine Müzikte Yeni Bir Hedef Belirlemiştir Türk Müziğini Aldığı Klasik Eğitim ile Birleştirip, Dünyaya Tanıtmak. Bu Hedefi Doğrultusunda Çalışmalarına Ve Genel Cerrahlığa Bugün de Devam Etmektedir.
    Ferhat Göçer, Dünya Opera Repertuarından Günümüz Şarkılarına, Napolitanlardan Şansonlara, Rembetikolara; Türk Sanat Müziği'nin Seçkin Eserlerinden, Halk Müziğimizin Örneklerine, Hafif Batı Müziği'nin Nostaljik Parçalarından Günümüz Müziğine Kadar Farklı Müzik Türlerini Seyircisiyle Buluşturan Sıradışı Bir Müzisyen.
    Ferhat Göçer'in Kurduğu Ve Türkiye'nin Tek Şahsa Özel Senfoni Orkestrası Olan Metropol Senfoni Orkestrası ile Seyirci Rekorları Kıran Konserler Veren Sanatçının ilk Albümü 2005 Yılının Ekim Ayında Yayınlandı Ve Listelerin Zirvesinde Yer Aldığı Bir Satış Grafiği Çizdi.
    Anadolu Ezgilerini Evrensel Senfonik Dünya Müziği ile Kaynaştırarak; Farklı Ve Keskin Tarzların, Duygusal Çatışmalarının Bütünlüğünü Ortaya Çıkarmak Göçer'in Başlıca Hedefi. Ferhat Göçer, ' Anadolu Aryaları ' Adlı Projesi ile İstanbul'dan, Diyarbakır'a, Gaziantep'ten İzmir'e, Ankara'ya Uzanan Konserler Gerçekleştirdi. Bu Yaklaşımı Anadolu'da Olgunlaştırdıktan Sonra, Dünyaya Sunmayı Planlıyor.
    Türk Müziğinin Dünyaya Açılmasında Öncü Role Sahip Olmak isteyen Ferhat Göçer; Ömer Faruk Tekbilek, Gino Castelli, Alessandro Safina, Patrizio Buene ve Emma Shaplin ile Verdiği Konserler ile Farklı Ülkelerin Müziklerine Uzanan Köprüler Kurdu.
    Ferhat Göçer'in Diğer Projeleri Arasında, Unutulmaz Film Müziklerini, Filmlerden Oluşturulan Klipler Eşliğinde Seslendirdiği 'Beyaz Perde Ezgileri' Önemli Yer Tutuyor.

#19.04.2008 20:02 0 0 0
  • noimage


    noimage


    noimage


    noimage


    noimage


    noimage


    noimage


    noimage


    noimage


    noimage
#19.04.2008 20:03 0 0 0
  • 12 Şarkıdan Oluşan Albümde "Yemen Türküsü", "Tamah", "Aman", "Dök Zülfünü", "Çok Yorgunum Kaptan" Gibi Eserlerle Birlikte Pavarotti Ve Alessandro Safina Gibi Dünya'ca Ünlü Birçok Tenordan da Dinledigimiz Ve Sanatçinin Konserlerinde de Büyük Beğeni Toplayan "Caruso" ile Ferhat Göçer'in Kendi Söz Ve Bestelerinden Oluşan "Dön Diyemedim", "Dola Dola","Dola Dola remix","Askların En Güzeli", "Sevgisiz Olmaz" isimli Şarkıları Ve Ayrica Sözleri Ercan Saatçi'ye Ait "Yastayım" isimli Şarkı Yer Alıyor. Ferhat Göçer'in Kendi Adını Tasıyan Albümünde Yer Alan Tüm Şarkıların Aranjeleri Ve Albümün Müzik Yönetmenliği Ozan Dogulu'ya Ait.

    noimage

    Sevgisiz Olmaz
    Aşkların En Güzeli
    Caruso
    Dola Dola
    Çok Yorgunum Kaptan
    Dök Zülfünü
    Dön Diyemedim
    Tamah
    Yemen Türküsü



    Türkiye'nin En Önemli Söz Yazarı, Bestecisi Ve Yorumcularından "Sezen Aksu" ile de Bu Albümünde ilk Kez Çalışan Ferhat Göçer, Ayrıca "Şehrazat", "Bülent Özdemir", "Sıla Gençoğlu" Gibi Biririnden Önemli isimlerin Şarkılarının da Yer Aldığı Albümde, Ferhat Göçer'in Söz Ve Müziği Kendine Ait 2 Şarkısı Bulunuyor. "Aslızen Yentur" ve "Sumru Akbil'in" Sözlerini Yazdığı Şarkıların da Bestecisi Olan Ferhat Göçer, 70'li Yıllara Damgasını Vuran Ve Dönemin Ünlü Şarkıcısı "Yeliz'in" Seslendirdiği "Yalan" Adlı Şarkısını da Yeniden Düzenleyerek Albümüne Aldı."Yolun Açık Olsun" Albümünde Türkiye'nin iki Büyük Klarnet Ustası "Hüsnü Şenlendirici" ve "Göksun Çavdar" Bir Araya Gelirken, Ferhat Göçer'in Vokal Koçluğunu "Cihan Okan" Yaptı. Türkiye'nin En Önemli Besteci Ve Müzisyenlerini Bir Araya Getiren "Yolun Açık Olsun"* Albümünde Şarkıların Düzenlemesi, Aynı Zamanda Albümün Müzik Direktörlüğünü de Üstlenen "Ozan Doğulu" Tarafından Yapıldı. Albümün imaj Fotoğrafları "Koray Erkaya" Tarafından Çekildi.*

    noimage

    Yolun Açık Olsun
    Yeditepe
    İsyan
    İzmir Yanıyor
    Cennet
    Gidemem
    Hançer
    Kıyı Kahvesi
    Sevincim Ol
    Vur Kadehi Ustam
    Yalan
    Yangınım Büyük



    Romantik Şarkıların Yorumcusu, Sevenleri İçin Birbirinden Güzel On İki Şarkının Yer Aldığı Bir Albüm Hazırladı. 09 Mayıs'ta Müzik Marketlerde Yerini Aldı. Sezen Aksu İmzasını Taşıyan 3 Şarkının da Yer Aldığı Albümün Prodüktörlüğünü Ve Düzenlemelerini Ozan Doğulu Yaptı.

    "Doyamadım Sana" Adlı Şarkıda Emel Sayın İle Düet, Başarılı Remix Çalışma "Aldırma Gönül" Sanatçının Sevenlerine Hazırladığı Sürprizlerden Bazıları

    noimage

    noimage

    Yol Bitti Çoktan
    Bizim Şarkımız
    Biri Bana Gelsin
    Aklım Sende Kalır
    Bir Dua Gibi
    Gül Ki
    Sen Söyle Hayat
    Kabul
    Son Aşkım
    Takvim
    Doymadım Sana ( Emel Sayın'la Düet )
    Aldırma Gönül



#19.04.2008 20:03 0 0 0
  • şarkıcı olarak mükemmel,ama insan olarak vasatında altında.
#19.04.2008 23:29 0 0 0
  • şarkıları çok güzel ama kişiliği hakkında yorum yapmıyorum
#05.06.2008 13:34 0 0 0
  • 23 Haziran 1967 yılında Şanlıurfa'da doğdu.

    Şanlıurfa'da öğretmen anne ve babanın çocuğu olarak doğdu. Annesinin ve babasının tayini ile İzmit'e yerleşti. İzmit Lisesi'nde okuduktan sonra, 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde hekimlik eğitimine başladı. İki yıl sonra, yani 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan bölümü lisans öğrencisi oldu.

    Ferhat Göçer 2 yıllık anlaşmalı olduğu Devlet Opera ve Balesi'nden Şanlıurfa'ya zorunlu tayinin çıkması nedeniyle, buradan ayrılmak zorunda kaldı.

    Anadolu ezgilerini değişik enstumantellerle seslendirerek, farklılık yarattı. Anadolu Aryaları isimli projesi ile birçok ilde konserler verdi.

    Daha sonra 2007'de çıktığı Türkiye turnesiyle yurdun dört bir yanındaki hayranlarına kendini dinlettirme fırsatı verdi. Ayrıca aynı senenin başında hazırladığı Aşk ve Hüzün müzikalini sundu.

    Sanatçının, DMC Müzik tarafından yayınlanan, kendi adını taşıyan 2005'teki albümü ile, Yolun Açık Olsun adını verdiği 2007 yılında çıkarttığı albüm olmak üzere iki kez müzik dünyasına adım atmıştır.

    Ayrıca, gerek besteci gerekse müzisyen niteliği ile katkıda bulunduğu pek çok da kollektif albüm bulunmaktadır.
#21.08.2008 08:10 0 0 0
  • arkadaşlar ii güzel de ben nota arıyrm am a yok yok yok.bna yardıncı olablrmsnz:
#27.08.2008 19:59 0 0 0
  • Sesine hayranim Cook güzel yorumluyor sarkilarida
#28.08.2008 14:11 0 0 0
  • ferhat göçer urfa doğumlu bunu ibo showda kendisi söyledi

    özel hayatı kimseyi ilgilendirmez sesi, yorumu ve besteleri ise tek kelimeyle kusursuz
#28.08.2008 14:53 0 0 0
  • özel hayatı kimseyi ilgilendirmez sesi, yorumu ve besteleri ise tek kelimeyle kusursuz


    Çok Doğru..
#28.08.2008 17:50 0 0 0