HAŞHAŞLI SİMİT

Son güncelleme: 23.05.2008 15:42
  • noimage

    MALZEMELER.

    4 su b.un
    1 p.kuru maya
    2 çorba k.toz şeker
    1 çorba k.tuz
    2 çorba k.tereyağı
    1 çay b.süt
    alabildiği kadar su
    1 yumurta
    iç harcı için:
    1 kase haşhaş
    1 çay b.sıvıyağ
    üzeri için:
    toz haşhaş
    HAZIRLANIŞI:

    Karıştırma kabına önce unu alıp ortasını açalım. ortasına
    mayayı alalım. kenarına tuz ve şekeri serpelim. mayanın
    üzerine süt,erimiş tereyağı ,yumurtanın akı ve su
    ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayıp yarım saat
    mayalanmasını bekleyelim. daha sonra hamuru açıp
    üzerine sıvıyağ ile karıştırılmış haşhaş ezmesini sürüp
    rulo yapalım. ruloyu büyük bir simit şeklinde sarıp
    tepsiye alalım. üzerine kalan yumurta sarısını sürüp
    yine haşhaş tohumu serperek 180 derecede
    pişirelim. dilim dilim keserek ılık servis yapalım.
    hem bereketli hem de çok lezzetli...
#20.04.2008 00:38 0 0 0
  • Emegine SagLik SU-PERISI
#20.04.2008 11:59 0 0 0
  • tarif icin tesekkurler SU-PERISI
#20.04.2008 14:49 0 0 0
  • tşk su-perisi
#23.05.2008 15:42 0 0 0