MALZEMELER.

125 gr. tereyağı
1 çay b. esmer şeker
1 portakal kabuğu rendesi
1 portakal suyu
1 yumurta
1 çay k. kabartma tozu
alabildiği kadar un

İç harcı için:

2 çorba kaşığı kakao
1 çay b. fındık
1 çorba k. kuru üzüm
1 su b. süt
yarım pasta keki
marmelat

HAZIRLANIŞI:

Karıştırma kabına tereyağını,1 adet yumurtayı,esmer şekeri
portakal kabuğu ve portakal susyunu ve üzerine alabildiği kadar
un ilave ederek bir hamur elde edin.
İç harcı için kurutulmuş keki ve fındığı parçalayıcıdan geçirin.
Karıştırma kabına parçalanmış keki,fındığı,kakaoyu ve sütü
ilave ederek karıştırın.Kıvamı şekil verebilacek kıvamda olmalı.
Kurabiye hamurunu merdane ile açın.
Su bardağı yardımıyla yuvarlak şekiller elde edin.
Yuvarlak hamurun üzerine iç harçtan ekleyin üzerine yine
hamurdan kapatın.Fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 170 dercelik fırında pişirin.
Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 817
favori
like
share
ruffer Tarih: 09.10.2008 00:24
super! denemenizi tavsiye ederim ...
nurdede Tarih: 02.10.2008 21:28
güzel tarif. portakallı pasta yapardı eskiden anam
ata laleli Tarih: 02.10.2008 16:57
denedim, harika oldu, tesekkurler!
Dalan Tarih: 02.10.2008 15:31
gerçekten çok güzel bir tarife teşekkürler
refik Tarih: 02.10.2008 11:33
tariflerin için teşekkürler
Garip07 Tarih: 15.09.2008 02:53
PORTAKALLI KURABİYE

Malzemeler

2 Portakal suyu
2 Portakal kabuğu rendesi
2 Adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 Paket margarin
1 Paket margarin
1 Paket kabartma tozu
Yeteri kadar un
Yeteri kadar ceviz

Yapılışı

Yumuşamış margarin, toz şeker, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, yumurta, un kabartma tozu ve vanilya karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde bezeler alınarak avuç içinde yuvarlanarak hafifçe bastırılır. Daha sonra ; Yumurta akına ve cevize batırılarak tepsiye dizilir. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuyunca isteğe göre üzerine pudra şekeri eklenebilir.
NaZ Tarih: 28.04.2008 17:39
ellerinize saglik
izmir_güzeli Tarih: 28.04.2008 16:08
saol [COLOR="Indigo"] su-perisi
Sindy Tarih: 20.04.2008 15:43
tarif icin tesekkurler SU-PERISI