Malzemeler:

* 1 su bardağı un
* 1/2 su bardağı file badem
* 3 yemek k. tereyağ
* 4 yemek k. pudra şekeri
* 1 yumurta beyazı
* 1/2 paket vanilya
* 1 çay k. kabartma tozu
* Ayrıca pudra şekeri

Hazırlanışı:

Unu ve bademi ocakta sürekli karıştırarak kavurun. Kavrulan malzemeyi soğumaya bırakın. Daha sonra bir kapta yumurta akı, pudra şekeri, oda sıcaklığındaki tereyağını ve vanilyayı karıştırın. Kavrulan unu, kabartma tozunu ve bademi ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. (1 bardak un yetmezsei 1/2 bardağa yakın normal un kullanabilirsiniz) Hamuru merdane ile açıp (çatlayan yerleri elinizle düzelterek) önce büyük çay bardağı ile kesin. Sonra küçük çay bardağı ile ay şekli olacak biçimde kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirip ( kaldırırken parçalanmasın diye kestiğiniz yuvarlağı tepsiye yerleştirdikten sonra küçük bardakla ay şekli verebilirsiniz.) önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15- 20 dk. pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra pudra şekerine bulayıp servis edin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1190
favori
like
share
tgct Tarih: 01.05.2008 16:30
emeğine sağlık
SU-PERISI Tarih: 29.04.2008 14:12
Görüntüsü gibi yemeside çok güzel olur,emegine saglık sindy.
izmir_güzeli Tarih: 28.04.2008 16:07
tşk sindy
eSm[e]rim Tarih: 20.04.2008 19:36
Cok Gusel Gozukuyor, Emegine Sagik Sindy'cim