Malzemeler:

* 1 kilo yufka
* 3 adet patlıcan
* 2 adet yeşil biber
* 200 gr kıyma
* 1 tutam maydanoz
* 2 adet domates
* 1 adet kuru soğan
* kırmızı pul biber ve karabiber
* zeytinyağı
* yufkalara sürmek için süt ve zeytinyağı karışımı
* üzeri için yoğurt, susam ve çörek otu

Yapılışı:

İç harcı için önce patlıcanları soyun. Minik küpler halinde doğrayın. 10 dk tuzlu sıcak suda bekletin. Soğan ve biberi yemeklik doğrayarak, zeytinyağında kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin. Kıyma da kavrulduktan sonra küp doğranmış domatesleri ekleyin. Sularını süzdüğünüz patlıcanları ilave ederek kavurmaya devam edin. Suyunu çektikten sonra baharatları, tuzunu ve doğranmış maydanozları ilave ederek, karıştırın ve ocaktan alın. Süt ve zeytinyağından oluşan bir karışım hazırlayın. Yufkayı tezgaha serin ve fırçayla yufkanın her yerine bu karışımdan sürün. Yufkanın bir yarısını diğer yarısının üzerine katlayarak, aynı işlemi tekrar edin. Harcı boylu boyunca yufkaya yerleştirerek rulo yapın. Tepsiye yerleştirin. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapın. Eğer karışımdan biraz kalmışsa üzerine 1-2 tatlı kaşığı yoğurt ilave edin ve iyice karıştırın. Bu karışımı böreğin üzerine fırçayla sürün. Çörek otu ve susam serperek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dk pişirin.

Afiyet olsun...

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 489
favori
like
share
AYIŞIĞI Tarih: 21.04.2008 15:53
ellerine sağlık sindy..
SU-PERISI Tarih: 21.04.2008 14:35
Güzel bir tarif,eline saglık sindy.
eSm[e]rim Tarih: 21.04.2008 10:38
paylasim icin tskler Sindym :3: