Malzemeler:

* 300 gr aşurelik buğday (ıslatılmış veya haşlanmış)
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 2 adet orta boy kabak (küçük küp kesilmiş, haşlanmış)
* 1 çay bardağı mercimek (ben kırmızı kullandım)
* 2-3 diş sarımsak (dövülmüş)
* 1 su bardağı süzme yoğurt
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* pul kırmızıbiber

Yapılışı:

Islatılmış buğdayı süzün, unlu suyu gidinceye kadar yıkayın. Derin bir tencereye koyun ve üzerini geçinceye kadar su ilave edin. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzün. Buğdaylara tuz ekleyerek yoğurun ve fındık büyüklüğünde köfteler yuvarlayın. Mercimeği unlu suyu gidene kadar yıkayın ve üzerine çıkana kadar su ekleyerek pişirin. Minik köftelere kabak ve mercimeği katıp karıştırın. Sarımsak, yoğurt ve su ile sarımsaklı yoğurt yapın. Kabaklı karışımın üzerine dökün. Kırmızı pulbiberi tereyağında kızdırın ve yoğurtlu köftelerin üzerine gezdirip servis yapın.

Afiyet olsun..

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 506
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 28.04.2008 16:20
tşk
SU-PERISI Tarih: 21.04.2008 01:39
Degişik bir tarif,eline saglık sindy.
by_KaRizMa Tarih: 20.04.2008 16:15
valla guzel gorukuyor haaaaaa

paylasimin icin sagol