Portakaldan dört misli daha fazla C vitamini barındırıyor...

20. yüzyılın başına kadar Çin'in dışında pek bilinmeyen, 1930'lu yıllardan itibaren Yeni Zelanda, 1970'li yıllardan itibaren dünyanın farklı bölgelerinde kültürel olarak yetiştirilmeye başlanan kivi meyvesinin kanser önleyici etkisi olduğu belirtildi.

Ordu Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şubesi Ziraat Mühendisi Havva Akpınar, Türkiye'de Karadeniz ve Marmara'da yetiştirilen kivinin C vitamini açısından portakaldan 4 misli, elmadan 40-50 misli daha zengin olduğunu belirtti. Kivinin sağlık meyvesi olarak adlandırıldığına dikkat çeken Akpınar, "Kivi Çin'de astım ve öksürük tedavisinde de kullanılmaktadır. Özellikle içerdiği petkin sayesinde vücudu toksinlerden arındırır, zararlı kolesterolü düşürür ve faydalı kolesterolü yükseltir" dedi.

Kivinin kanseri önleyici etkisine değinen Akpınar, Çin'de yapılan analizlerde meyve suyunda bulunan bazı maddelerin kansere neden olan maddelerin oluşumunu engellediğinin ortaya çıktığını belirterek, "Kivi, kanserle savaşın en etkin maddelerinden biridir. Kılcal damar yapısını güçlendirir. Kivi, C vitamini zenginliği yanında A, B1, B2, PP vitaminleri, proteinler, kalsiyum, fosfor, demir gibi mineral madde içerikleriyle

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 372
favori
like
share
CADIKIZ Tarih: 03.05.2008 14:19
Cok fazla severim evde encok ben yerim herhalde:10:
eskitoprak Tarih: 23.04.2008 14:10
bu arada avatar"in super olmus
SU-PERISI Tarih: 23.04.2008 14:06
Kivi, turunçgillerden 6 kat, elmadan ise 40-50 kat daha fazla C vitamini içermektedir.paylaşımın için saol eskitoprak.