Malzemeler

4 çorba kaşığı margarin
1 kg kemikli koyun eti
6 su bardağı pirinç
4 adet büyük soğan
200 gr kuru üzüm
1/2 kg havuç
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tuz

Hazırlanışı

Soğanları kalınca rendeleyin, yağda koyu pembe olana dek kavurun. Etleri ilave edip, bir süre beraberce kavurun. Ardından sıcak su, tuz ve karabiberi ilave edip orta ateşte 30 dakika pişirin. Havuçları yarım parmak kalınlığında boylamasına kesip, yağda çevirerek kızartın, süzüp bir kenarda bekletin. üzümleri çok az yağda hafifçe kavurun, süzüp bir yanda bekletin. Pirinçleri ayıklayıp, iyice yıkayın, süzüp pişmiş etin suyuna katın. Ezmeden ağır ağır karıştırın, demlenmeye bırakmadan önce bir kenarda beklettiğiniz havuç ve üzümleri kenarlara dizin. çok hafif ateşte, yarım saat kadar demlendirin. Servis yapmadan önce üzerini havuç ve üzümlerle süsleyin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 422
favori
like
share
refik Tarih: 22.05.2008 17:54
su-perisi eline sağlık teşekkürler
COCO Tarih: 29.04.2008 01:11
izmir_güzeli Tarih: 28.04.2008 16:12
tşk su-perisi