Depresyon Bütün Organlara Zarar

Son güncelleme: 27.04.2008 12:43
  • Depresyon bütün organlara zarar
    Depresyon beyni bozuyor, beynin bozukluğu da tüm vücudu etkiliyor...

    24.04.2008 09:36
    Kronikleşen depresyonda pek çok hastalık çıkar. Çünkü beyin bozulur, beynin bozukluğu tüm vücudu etkiler. Tansiyon kontrolü zorlaşır, astım atakları sıklaşabilir, kalp-damar sorunları başlar.

    Depresyonun yol açtığı rahatsızlıklar var mı?

    Depresyon birçok probleme yol açabilir. Maskeli depresyonda bahsettiğimiz bir dizi belirti depresyon sonucu oluşur. Psikosomatik hastalıklar ortaya çıkar. Tansiyon kontrolü zorlaşır, astım atakları sıklaşabilir. Sedef hastalığına zemin hazırlar depresyon. Kronik depresyonu olanlarda kalp damar hastalıkları, kanserler erken görülür. Çünkü beyin bozulduğunda tüm vücut etkilenir bundan.

    Uzun süren streste böbrek üstü bezi salgıyı artırır; bu da kanda yağ ve şeker dengesini, kan basıncı kontrolünü bozar, sonuçta kalp damar hastalıkları artar. Serotonin azalmasında yeme bozuklukları da çıkar ortaya. Anoreksiya, bulimiya gibi. Zaten beyin elektrosu çekildiğinde ön bölgelerdeki bozulmalar anoreksiya ve bulimiya hastalarında da net olarak görülür (klasik elektro ile değil, QEEG ile).

    Depresyonun psikolojik sebepleri nelerdir?

    Kişinin büyük bir üzüntü atlatması, geçmiş yaşamında yıkıcı olaylar yaşaması depresyon riskini arttırır. 10 yaşından önce ebeveynini kaybeden çocuğun, 40 yaşında depresyona girme ihtimali dahi vardır.

    Kimler depresyona daha yatkındır?

    Titiz, takıntılı insanlar daha sık depresyona girer. Onay görmek isteyen, başkalarına bağımlı insanlar; hayır diyemeyenler; herkes beni beğensin, takdir etsin, hakkımda olumsuz bir şey düşünmesin, kimseyi incitmeyeyim diyenler depresyona yatkındırlar. Sevilme ihtiyacı fazla olanlar, baskı altında yetişenler depresyona namzettirler.


    Uzm. Psikolog Zehra EROL Dr. Oğuz TAN/Bugün
#24.04.2008 11:05 0 0 0
  • Depresyon bütün vücudu etkileyerek, hastalıklara yakalanma riskini artırır.Eline saglık hakan.
#24.04.2008 17:57 0 0 0
  • Eline saglık hakan
#27.04.2008 12:43 0 0 0