Ayva Marmelatı

Son güncelleme: 07.07.2008 14:28
  • Malzemeler:

    1.200 gram ayva
    600 gram toz şeker
    karanfil

    Hazırlanışı:

    Ayvaları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün. Çekirdeklerini çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun. Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun. Ayvalar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Ayvaları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin. Ayvalara şeker katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun. Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelât kıvamına buluncaya dek kaynatın. Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. ılındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.
#25.04.2008 08:56 0 0 0
  • severim tesekkurler
#29.04.2008 15:15 0 0 0
  • Tesekkürler.
#18.05.2008 16:23 0 0 0
  • paylşım için thanks
#07.07.2008 14:28 0 0 0