MALZEMELER:

2 su b.pirinç
1 yufka
1 havuç
1 soğan
1 tutam maydonoz
1 kase mantar
2 çorba k.kuru domates
2 çorba k.kuş üzümü
1 su b.et suyu
tuz
sıvıyağ

HAZIRLANIŞI:

Tencereye sıvıyağı alın.Üzerine doğranmış
soğanı daha sonra rendelenmiş havucu
daha sonra mantarı ekleyip kavurun.
Ardından minik doğranmış kuru domatesleri
ve kuşüzümünü ekleyin. En son pirinci ve
tuzu ekleyip kavurun. Etsuyu ve su ilave
ederek demlenmeye bırakın. Ortası boş bir
kek kalıbını yağlayın. 1 tane yufkayı 8 üçgen
parçaya kesin.Yufkaları kalıbın dışından
taşacak şekilde yerleştirin. Pişip demlenen
pilavı içine doldurun. Maydanozları doğrayıp
serpiştirin. Kenardan sarkan yufka parçalarını
içe doğru kapatıp fırında180 derecede yufka
kızarana kadar pişirin. Daha sonra ters çevirip
dilimleyerek servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 376
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 28.04.2008 16:11
[COLOR="Sienna"]tşk
caniketta35 Tarih: 27.04.2008 14:12
pirinç yemek yok dediler...
aman haaa!!!
yerin kulağı var...
afiyet olsun...
by_KaRizMa Tarih: 27.04.2008 06:17
tesekurler