ÜZÜMLÜ PIRASA

Son güncelleme: 29.04.2008 00:14
  • MALZEMELER.

    Yarım kg. pırasa
    1 çorba kç pirinç
    2 çorba k. kuru üzüm
    2 havuç
    tuz, şeker
    zeytinyağı

    HAZIRLANIŞI:

    Pırasayı iki parmak kalınlığında doğrayalım. Havuçları da verevine
    doğrayalım. Zeytinyağını ve havucu tencereye alıp bir iki dakika
    çevirelim. Üzerine pırasaları,pirinci,üzümü,tuz ve şekeri ekleyelim.
    Şeker miktarı tuzun en az iki katı olacak. Biraz sıcak su verip
    suyunu çekip pişene kadar karıştırmadan pişirelim. Kendi tenceresinde
    kapağı kapalı olarak 1 gece dinlendirip soğuk ikram edelim. Üzümlü
    pırasa , pırasa severler için çok güzel bir alternatif...


#26.04.2008 13:44 0 0 0
  • Tesekkürler iyilik melegi.
#29.04.2008 00:14 0 0 0