MALZEMELER.

4 su b. un
1 p. kabartma tozu
3 çorba k. sıvıyağ
2 yumurta
2 çorba k. sirke
1 çay b. yoğurt suyu
1 çay b. yoğurt
150 gr tereyağı
1 tatlı k. tuz
iç harcı için:
2 sap yeşil soğan
1 kase beyaz peynir
2 kırmızı biber
2 yeşil biber
1 kase mantar
1 tutam maydanoz
tuz,karabiber

HAZIRLANIŞI:

Unu karıştırma kabına alın. ortasına sıvıyağı,
tereyağının yarısını,yumurtanın bir tanesini,sirkeyi,
yoğurt ve yoğurt suyunu,tuzu,kabartma tozunu ekleyip
yoğurun. hamur dinlenirken içini hazırlayın. yeşil soğanları
doğrayın. içine biberleri,mantarları,maydanozları doğrayarak
ekleyin.beyaz peyniri içine ezin. tuzunu ve karabiberi ekleyin.
hamuru ikiye bölün. tepsi büyüklüğünde açın.üzerine tereyağını
eriterek yarısını dökün. tepsiye birinci hamuru yayın. hazırladığınız harcı dökün.
diğer hamurun üzerine kalan yağı döküp harcın üzerini bu hamurla kapatın.
ayırdığınız bir yumurtayı üzerine sürüp 180 derecede nar gibi pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 407
favori
like
share
by_KaRizMa Tarih: 02.05.2008 00:01
cok guzel sagol
COCO Tarih: 30.04.2008 22:00