MALZEMELER:

yarım kg tavuk
1 soğan
1 tutam maydonoz
kurutulmuş ekmek
1 yumurta
1 diş sarımsak
tuz,karabiber
püresi için:
4 patates
1 su b. süt
1 çorba k. tereyağı
sosu için:
2 domates
1 tutam kuru domates
2 diş sarımsak
fesleğen,zeytinyağı,tuz

HAZIRLANIŞI:

Köftesi için karıştırma kabına çekilmiş tavuk göğsü, soğan, doğranmış mayadanozkurutulmuş ekmek yumurta, tuz, karabiber ve sarımsak ilave edilerek karıştırılır. hazırlanan köfte çanak şekli verilerek tepsiye dizilir.Püresi için haşlanmış patatesler ezilir.tereyağı vesüt ilave edilerek karıştırılır.diğer taraftan sosu hazırlanır.domatesler doğranarak sıvıyağda sotelenir.üzerine ıslatılan kuru domates doğranır.sarımsak , fesleğen,zeytinyağı ve tuzu ilave edilerek pişirilir.hazırlanan püre köftelerin içine şanti torbasıyla sıkılır.sosu da etrafına dökülerek fırına verilir.üzeri kızarana kaadr pişirilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 382
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 28.04.2008 16:20
tşk su-perisi