Arsenal şov yaptı

Son güncelleme: 29.04.2008 07:06
  • Arsenal şov yaptı

    Premier Lig'de sezonun ikinci yarısındaki düşüşüyle şampiyonluk yarışında gerie kalan Arsenal, Derby karşısında 6-2 galip gelerek moral kazandı.
    noimage
    Üstüste beraberliklerin ardından ManU ve Chelsea'nin ardında kalan Arsenal, bu sezonki kötü performansıyla tarihe geçen Derby karşısında Moore'un hatasında topu ağlara gönderen Bendtner ile 1-0 öne geçti. Bu pozisyonun ardından rakibini savunmada eksik yakalayan Arsenal, özellikle van Persie ile çok net fırsatları değerlendiremedi ve 31. dakikada Mc Eveley skora dengeyi getiren isim oldu. Ancak iki net pozisyonu harcayan Hollandalı van Persie ilk yarının son anlarında Arsenal'i bir kez daha öne geçirdi.

    İkinci yarıda rakibinin açıklarını değerlendiren Gunners, 59. dakikada Adebayor ile farkı ikiye çıkardı. 77. dakikada Earnshaw, Premier Lig'deki ilk golüyle farkı 1'e indirdi. Ancak Walcott ve Adebayor'un 2 golü mücadelenin skorunu 6-2 olarak belirledi. Maçın en güzel olayları ise Ada'da 24 gole ulaşan Adebayor ile bu sezonun kayıp isimlerinden Eboue'nin gol sonrası yaptığı nefis danslardı. Kırmızı beyazlı ekip adına en etkili isim ise 1 gol atıp, takım arkadaşlarına nefis paslar atan Walcott oldu.

    Arsenal, bu galibiyetin ardından ligi 3. sırada tamamlamayı garantiledi. İlk ikinin 4 puan gerisinde bulunan Gunners'in şampiyon olması için kendisinin ki maçı da kazanıp, ManU ve Chelsea'nin son iki maçını da kaybetmesi gerekiyor.

    Bu arada bu sezonun en çok asist yapan ismi olan Cesc Fabregas, maç öncesinde 'Yılın genç oyuncusu' ödülünü aldı.
#29.04.2008 07:06 0 0 0