Karşıyaka seyircisine güveniyor

Son güncelleme: 29.04.2008 07:26
  • Karşıyaka, seyircisine güveniyor
    Beko Basketbol Ligi'nde normal sezonu kendi evindeki Alpella galibiyetiyle kapatan Pınar Karşıyaka'nın antrenörü Ahmet Kandemir, ''Ligde daha dikkatli olsaydık, üst sıralarda yer alırdık'' dedi.

    Kandemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon başında yeni bir takım kurduklarını, bu kadroda yer alan Asım Pars'ın dışındaki oyuncuların tecrübesiz ve genç olduklarını hatırlattı. Geçen sene Play-off'a gidemeyen bir ekip olarak sezona başladıklarını ifade eden Kandemir, sözlerini şöyle sürdürdü:
    noimage
    ''Beko Basketbol Ligi, bu yıl kuvvetli bir ligdi. Bizim için Play-off'a kalmak çok büyük bir başarıydı. Ligde daha dikkatli olsaydık, üst sıralarda yer alırdık. Ligdeki sonuçlara baktığımız zaman, ilk 8 içinde yer alan takımlara karşı en fazla galip gelen takımlardan biriyiz, takımın tecrübesiz olmasından dolayı deplasmanda kaybetmeyeceğimiz maçlarda, küçük farklarla çok karşılaşma kaydettik.''

    Play-off ilk turunda Efes Pilsen ile eşleştiklerini hatırlatan Kandemir, serinin zor geçeceğini belirterek, şunları kaydetti:

    ''Play-off kuralı başlandığından bu yana ilk 3 takımın aşağıdaki takımlara hiç elenmediğini görüyoruz. Efes Pilsen Türk basketbolu için bir ekol, basketbolda lider takımlardan biri. Çok kuvvetli bir takım olduğu ortada. Turun yakın sonuçlarla geçeceğini tahmin ediyorum. Çok ortada olan bir tur. Sezon başında geçen seneki performansından dolayı bize kimse şans vermiyordu. Bundan sonra daha büyük işler yapmamız için belki diğer takımlar kadar fazla yabancımız, geniş kadromuz yok, ama seyircimiz var. Play-off mücadelesinde seyircimizin ön planda olması gerekiyor. Zaten evimizde büyük takımlarla oynadığımız maçlarda seyirci desteğiyle galip gelmeyi başarmıştık.''

    Beko Basketbol Ligi'nde takımlar arasındaki yabancı oyuncu sayılarının farklı olmasının ligde dengesizlik oluşturduğuna dikkati çeken Kandemir, bütçesi büyük olan takımların oyuncu rotasyonunu da daha iyi yaptıklarını, yabancı oyuncu sayısının biraz daha tartışılması gerektiğini ifade etti. Kandemir, Pınar Karşıyaka'nın ligin 2. yarısında yabancı oyuncularından yeterince verim alamadığını ve yerli kadrosunun performansıyla mücadelesini sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

    Beko Basketbol Ligi'ni 17 galibiyet ve 13 mağlubiyet ile yedinci olarak tamamlayan Pınar Karşıyaka, Play-off ilk turunda 2. sıradaki Efes Pilsen ile mücadele edecek. İki ekip arasındaki ligin ilk yarısındaki İzmir'deki karşılaşmayı Efes Pilsen 92-85, İstanbul'daki ikinci karşılaşmayı ise Pınar Karşıyaka 81-77 kazandığı için Play-off serisi eşitlikle başlayacak.
#29.04.2008 07:26 0 0 0