Malzemeler :
• 1 takım kuzu ciğeri
• 1 kahve fincanı pirinç
• 5 baş yeşil soğan
• 2 yumurta
• 250 gr yoğurt
• 1 ince kuzu gömleği
• tuz, karabiber
Hazırlanışı :
Kuzu ciğeri takımı kaynatılır. Kaynadıktan sonra küçük küpler şeklinde kesilir ve az sıvı yağ konulan bir tavada azcık kavrulur. Buna yıkanmış süzdürülmüş pirinç katılır ve birlikte hafif pişirilir. Bundan sonra ince kıyılmış yeşil soğan, tuz ve karabiber ilave ederek karıştırılır. Bu işlem bittikten sonra , ılık suya sokulup çıkarılarak ıslatılmış kuzu gömleği dolmanın pişeceği tencereye (cam kap da olabilir) serilir. İçine hazırlanmış harç konup güzelce örtülür. (Bu işlem, kuzu gömleğini küçük kare parçalara kesip, harcı koyarak küçük sarmalar şeklinde yapılabilir). Az su katılarak, orta ısıdaki fırına verilir. Dolma kızarınca, yoğurtla yumurtalar çırpılır, dolmanın üzerine konduktan sonra tekrar fırına verilir. Yoğurtlu yumurta piştikten sonra sıcak olarak servis yapılır.


Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 530
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 14:57
tşk güzelmiş paylaşım için saol
izmir_güzeli Tarih: 29.04.2008 17:32
tşk su-perisi