Malzemeler.

1 kg. ufak mürdüm eriği
350 gr kızılcık
4 su bardağı şeker
2-3 damla limon

yapılışı.
yıkayıp ikiye bölün. çekirdeklerini çıkarıp ayrı ayrı tencerelerde 3-4 dakika haşlayın. (erikleri epeyce büyük bir tencere haşlayın, kızılcıklar için ufak bir tencere yetiyor). orta boy bir tencerenin üstüne bir tel süzgeç yerleştirin ve eriklerle kızılcıkların sadece kabukları + biraz posaları kalana kadar süzün. (posaları eklemiyorsunuz) sonra tencereye 4 su bardağı şeker döküp 1, 1-5 saat iyice reçel kıvamına gelene kadar pişirin. bir de hiç su ekleyin.bu arada meyveleri haşladığımız suları birleştirip 2 su bardağı şeker ekleyerek şerbet yapın. soğukken tadı çok güzel oluyor...

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 627
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:30
paylşım için thanks
COCO Tarih: 12.05.2008 17:11
Ellerine saglik.