Bayern perişan Zenit finalde

Son güncelleme: 04.05.2008 00:27
  • Bayern perişan !.. Zenit finalde !..

    Fatih Tekke'nin takımı Zenit, UEFA Kupası'nın 1 numaralı favorisi gösterilen Bayern'i adeta paramparça ederek eledi ve finale adını yazdırdı: 4-0 !!!
    2 DEVRE 2'ŞER GOL
    Almanya'daki ilk maçta rakibiyle 1-1 berabere kalarak final için büyük avantaj elde eden Zenit rövanş maçına müthiş başladı. 4. dakikada Pegrebnyak'ın frikikten attığı golle 1-0 öne geçen Rus temsilcisi, 39. dakikada Zyrianov ile farkı 2'ye çıkardı. Oynadığı futbolla 2. yarıda da rakibini silen Zenit 54. dakikada Feyzulin'in sağdan gelen ortada vurduğu kafayla 3-0 öne geçti. İlk golün sahibi Pegrebnyak'ın 73. dakikadaki golü ise skoru 4-0'a taşıdı.
    noimage
    2. KEZ 4'LEDİ
    Çeyrek finalde uzatmalarla birlikte 114 dakika 10 kişi oynayan Getafe'yi son dakikalarda attığı 2 golle elerken birçok futbolseverin "Futbolun adaleti yok" demesine yol açan Bayern Münich ise böylece tarihinin en acı Avrupa maceralarından birini yaşayarak elenmiş oldu. Zenit ise Çeyrek finalde Leverkusen'i Almanya'da 4-1 mağlup etmesinin ardından Bayern'e de 4 atarak ilginç bir istatistiğe imza attı.

    GRUPTA 3. OLABİLMİŞTİ
    Zenit, UEFA Kupası ön elemelerinde Zlate Moravce ve Standart Liege'i elemişti. Rus ekibi gruplarda ise fazla başarılı sonuçlar alamamış 5 puanla 3. olup üst tura çıkmıştı. Ancak daha sonra toparlanan Zenit önce İsyanyol Villarreal'i, ardından Fransız Marsilya'yı, sonra da iki Alman Leverkusen ve Bayern Münich'i elemeyi başardı.

    TEKKE TARİHE GEÇECEK
    Zenit'te forma giyen Milli futbolcumuz Fatih Tekke Bayern Münich karşısında 90 dakika yedek bekledi. Tekke ilk maçta da yedek beklemişti. Zenit Teknik Direktörü Advocaat finalde Milli futbolcumuza forma verirse, Galatasaray'ın UEFA Kupası şampiyonluğundan sonra Tekke de UEFA Kupası finalinde forma giyerek tarihe geçen Türk futbolcuları arasındaki yerini alacak.
#02.05.2008 07:47 0 0 0
  • vay anasını zenite bak.. parçalamış bayerni..

    zaten bayernin gecen tur aldıgı skor mucizeydi.. burada sökmedi.

    teşekkürler eskitoprak
#04.05.2008 00:27 0 0 0