Malzemeler:

4 adet yufka
3 adet yumurta
1 bardak yoğurt
1 bardak sıvıyağı
1 yemek kaşığı susam

Harç İçin;
1 kg. ıspanak
1 yemek kaşığı margarin
2 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı tahin
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Tarifi

Ispanakları yıkayıp, süzün. Tuzla ovun. Fazla suyunu sıkın.
Soğanı yağda pembeleştirin. Ispanakları ekleyip, 10 dakika kavurun. Altını kapatın. Tahini, pul biberi, karabiberi katıp, karıştırın. Kenarda bekletin.
Tepsiyi yağlayın.
Yufkaları tezgaha serin. Ortasından keserek, yarım ay şekline getirin. Yumurtayı, yoğurdu ve sıvıyağı çırparak, sosu hazırlayın.
İkiye böldüğünüz yufkanın üzerine sosu sürün. Ispanağı yufkanın düz tarafına ince bir şekilde yayın. Rulo yapın. Hazırladığınız 2 adet ruloyu tepsiye koyun.
Üzerlerine sosu sürün. Susamla süsleyin.
175 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 498
favori
like
share
hediso Tarih: 07.09.2008 13:45
merhaba
AYIŞIĞI Tarih: 11.06.2008 13:55
ellerine sağlık superisi teşekkürler canım..
Nerqish Tarih: 07.06.2008 13:25
[COLOR="SlateGray"]Emegine saglik canim
COCO Tarih: 07.06.2008 00:47
Tesekkürler.