Trabzonda Eğtim Kongresi

Son güncelleme: 03.05.2008 14:50
  • noimage
    Trabzon'da 'Eğitim' kongresi
    03 Mayıs 2008 / 14:09
    Trabzon'da düzenlenen "Uluslararası Çocuk Aile ve Okul Öncesi Eğitim Kongresi" sona erdi.




    Trabzon'da 30 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen, yurt içi ve yurt dışından 50'ye yakın bilim adamı ve uzmanın katıldığı "Uluslararası Çocuk Aile ve Okul Öncesi Eğitim Kongresi" KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan değerlendirme oturumuyla sona erdi. Prof. Dr. Tanju Gürkan başkanlığında Prof. Dr. Gönül Akçamete, Prof. Dr. Selahiddin Öğülmüş, Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak, Prof. Dr. Meziyet Arı ve Prof. Dr. Gelengül Haktanır, kongrenin kazanımlarını ve okul öncesi eğitimde gelinen noktayı değerlendirdi.

    Prof. Dr. Tanju Gürkan, meraklı küçüklerin meraksız büyükler olmaması için okul öncesi eğitimde çocukların oluşumların mutlak suretle ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi. Çocukların alışılmış, kalıpsal yargılardan uzaklaştırılarak yeni üretimler yapmalarının sağlanması gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Gürkan, "Ülkelerin eğitim sistemleri ayrı, yabancı bir ülke de başarılı sonuçlar veren bir sistemi ülkemizde başarısız sonuçlar verebilir. Eğitim sistemleri ülkelerin dünü, bugünü ve gelecek anlayışlarına göre şekil alması gerekir" dedi.

    Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürü Remzi İnanlı, Trabzon'da düzenlenen "Uluslararası Çocuk Aile ve Okul Öncesi Eğitim Kongresi"nin çok yararlı geçtiğini belirterek, kongrede emeği geçenlere teşekkür etti. Okul öncesi eğitimin ülke geleceği için çok önemli olduğunu ifade eden İnanlı, "Bu konular ilim heyetlerine danışılmalı, alanın uzmanlarıyla görüş alış verişine girilmeli ve mesele bu yolla çözülmelidir. Eğer okul öncesi eğitimde başarı varsa bu bütün kesimlerin katkılarıyla olacaktır. Kongrenin bu bağlamda bize çok büyük katkılar sağladığı aşikardır" diye konuştu.

    Trabzon Valisi Nuri Okutan, kongrenin Trabzon için bir dönüm, bir sıçrama noktası olması bakımından da ayrı bir öneme sahip olduğunu belirterek, ülkenin geleceği ile ilgili sorunlarda herkesin yükümlülüklerinin bulunduğunu belirtti. Vali Okutan, "Ülke ile ilgili bir kaygımız varsa ve bu kaygıyı nasıl gideririz diye düşünüyorsak cevap eğitimdir. Eğitime yöneleceğiz. Bırakalım birileri yapar anlayışıyla olmaz. Bu sorunları herkes bizim sorunlarımız diye ele alıp, çözüm bulmalıdır" dedi.

    Vali Okutan, Uluslararası Çocuk Aile ve Okul Öncesi Eğitim Kongresi'nin değerlendirme oturumunda okul öncesi eğitimde Trabzon'un büyük bir gayret ve emek göstererek yakaladığı yüzde 71 oranının az olduğuna dikkat çekerek, "2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında okul öncesi eğitimde yeni hedefimiz yüzde 85. Kongreye olan ilginin ve katılımcıların gösterdiği azim ve gayretin bu oranın yakalanmasına büyük katkı sağlayacak. Kongrede yapılan sunumları kitaplaştırılarak hizmet içi eğitim seminerlerinde okutulacak"şeklinde konuştu.


    Kaynak: noimage

    eğitim kongresi
    iktisat kongresi
    uluslararası kongresi
    ankara kongresi
    atatürk kongresi
    avrupa kongresi
    biyoloji kongresi
    fizik kongresi
    istanbul kongresi
    kimya kongresi
    psikoloji kongresi
    tıp kongresi
    öğrenci kongresi
    bilgi kongresi
    gazi kongresi
    ilköğretim kongresi
    tarih kongresi
    özel egtim
    araştırma kongresi
    iletişim kongresi
    ingilizce egtim
    işletme kongresi
    matematik kongresi
    mühendislik kongresi
    egtim iş
    hukuk kongresi
#03.05.2008 14:50 0 0 0